Кога “Не” навистина значи “Не”?

Првите месеци на бебето се полни со први нешта, првата насмевка, првото забче, првите чекори…. но и првите глупости. Син ми сеуште не е прооден, но и во дубаче и ограничен простор на движење успева за направи бељи.

Температура, кога да го уклучите алармот?

Деновиве се соочив со едно страшно лудило. Се вика температура кај бебе. Иако еднаш имавме температура околу 6тиот месец, како рекција на втората вакцина таа брзо спадна и не отиде погоре од 37.5.

Коњуктивит кај бебето

Првиот проблем со кој се соочивме штом пристигнавме дома беше токму ова- коњуктивит. Кај бебе мало, не постаро од 10 дена, навистина не знаев со што се соочувам и како да постапам.

Моето тело по породувањето…

Цел живот буквално мака мачам со килограмите. Добар период од животот бев плус сајз и одлично се носев со тоа. Но пред 2 години решив дека ќе ставам крај на својата лакомост и целосно се посветив на здравата исхрана, вежбањето и облекувањето на телото.

Првиот проблем кај новиот член- грчеви

Најаден, пресоблечен, среден, наместо да заспие, син ми, по пола саат откако ќе јадеше силно вреснуваше да плаче и никако не можевме да го смириме. Се повторуваше прашањето, зошто, се додека не го однесовме на првата контрола…