Воведување на Јагоди

Денес дома ме пречекаа јагоди. Е малку се зеленки, ама јагоди се јагоди 🙂 Оттука си го поставив прашањето, а кога смеам всушност јас на синко да му дадам јагоди? Преубави се, полни со витамини… но знам дека се и високо алергрни. И потоа се разгуглав.

Македонски содржини на медиумите

Во наше време, зборувам почетокот на 90тите растевме и уживавмме во мноштвото македонски ТВ содржини и иако не беа на дофат ( на само еден клик како сега) во секое време, се знаеше точно кога што има и се чекаше. Обично на ЕДО уште тогаш се даваа филовите на Дизни, но затао на македонските канали…

Што значи совршен подарок за бебе ?

Откако започна лудилото наречено повојница (завршување на првите 40те дена), нели обичај е да ти дојдат на гости сите знајни и незнајни роднини и пријатели, некој за кој дотогаш не си знаел дека постои, но и многу луѓе кој ти се блиски и драги и едвај чекаш да го запознаеш бебе со нив. Мене тој…

Приказните на алиштата

Бодињата на долги ракавчиња, сега станале бодиња на 3/4. Копчињата долу тешко се закопчуваат, вратот малку повеќе разгрлен- време е за нов број облека!

Коњуктивит кај бебето

Првиот проблем со кој се соочивме штом пристигнавме дома беше токму ова- коњуктивит. Кај бебе мало, не постаро од 10 дена, навистина не знаев со што се соочувам и како да постапам.

Игри за бебе од 9 месеци

Освен цртани и дубаче, мислев дека нема некој посебни игри или активности со кој можам да го задржам вниманието на синко. Но се испостави дека грешам и тоа дебело. Открив финти со кој денот на синко ќе му биде исполнет и интересен. Ако сте во потрага по нови активности, спремна сум да Ви ги откријам…

Првиот проблем кај новиот член- грчеви

Најаден, пресоблечен, среден, наместо да заспие, син ми, по пола саат откако ќе јадеше силно вреснуваше да плаче и никако не можевме да го смириме. Се повторуваше прашањето, зошто, се додека не го однесовме на првата контрола…