Модерни решенија за модерни мајки

Од самиот прв момент кога е родено бебето, непредвидливи ситуации се јавуваат една по друга како совршена безодговорна низа, на кој со сите можни сили ќе се обидете да одговорите. Дали знаете колку пати сум комплицирала ситуација, кога постоел прост одговор на мојот проблем? Милиони!

Коњуктивит кај бебето

Првиот проблем со кој се соочивме штом пристигнавме дома беше токму ова- коњуктивит. Кај бебе мало, не постаро од 10 дена, навистина не знаев со што се соочувам и како да постапам.

Ти и твојот сакан, после бебето…

Кога си во врска работите изгледаат толку идилично. Само ти и тој, и ништо друго на овој свет! Состаноци, шетања, првиот викенд, првиот одмор. Но, работите толку многу се менуваат откако бебето ќе дојде на свет….

Не заборавајте на времето посветено себеси…

Откако ќе дојде малиот член дома заедно со мама, целиот свет се врти околу него, сосем нормално. Тогаш е најважно да препознаеме што бара кога плале, дали е гладно? Му се спие ли? Дали нешто го боли?

Игри за бебе од 9 месеци

Освен цртани и дубаче, мислев дека нема некој посебни игри или активности со кој можам да го задржам вниманието на синко. Но се испостави дека грешам и тоа дебело. Открив финти со кој денот на синко ќе му биде исполнет и интересен. Ако сте во потрага по нови активности, спремна сум да Ви ги откријам…

Јас- блогерка…?

Јас блогерка? Искрено некако ми е послаба страна пишувањето, но затоа можам да зборувам со часови! Сепак се решив да ви се обратам вас, новопечени мамички, на начин на кој посакувам мене некој да ми се обратеше кога го земав за прв пат во раце својот син. И да, не знаев ни како да го…