Температура, кога да го уклучите алармот?

Деновиве се соочив со едно страшно лудило. Се вика температура кај бебе. Иако еднаш имавме температура околу 6тиот месец, како рекција на втората вакцина таа брзо спадна и не отиде погоре од 37.5.

Игри за бебе од 9 месеци

Освен цртани и дубаче, мислев дека нема некој посебни игри или активности со кој можам да го задржам вниманието на синко. Но се испостави дека грешам и тоа дебело. Открив финти со кој денот на синко ќе му биде исполнет и интересен. Ако сте во потрага по нови активности, спремна сум да Ви ги откријам…

Како се станува топ мајка?

Како се станува топ мајка? Кој ти вели, стоп, престани да се трудиш толку многу, доволно е, веќе си супер? Кога знаеш колку е доволно? И како знаеш? Патем мајчинството не ти е единствената улога во животот, не заборавај дека си и сопруга и работник и нечија ќерка и нечија пријателка….. и сето тоа треба…

Ред уште од прв ден!

Кога го донесовме синко дома, интересна беше ноќта број 1. Спиеше, па не спиеше, плачење за јадење, го проверував дали диши па го испоразбудив, му менував пелени по 3 пати во текот на ноќта (нели де, мора да е совршено чист и сув), го облекував и го расоблекував да не му е ладно или жешко……